Duruşma Salonu
Kim Nerede Oturur?
Hâkim ve Cumhuriyet savcısı “Kürsüde” oturur. Normalde bir, heyet halindeki mahkemelerde ise üç hâkim kürsüde oturur. Hâkimin sağ tarafında Cumhuriyet savcısı durur. Hâkime göre sağ taraf davacının (iddia eden-şikâyetçi) sol taraf ise davalının (savunma yapan- sanık) yeridir. Diğer bir ifade ile yüzünüz hâkime dönükken sol tarafınız davacının, sağ tarafınız ise davalının yeridir.
Hâkimin önünde “mahkeme kâtibi” yer alır. Kâtip, duruşma esnasında gerçekleşen işlemleri hâkimin talimatlarıyla tutulan tutanağa geçirir.
Kim Nerede Konuşur?
Tanıklar kâtibin önünde yer alan kürsüden konuşurlar. Tutuklu olmayan sanıklar ve hukuk davalarında davalı ve davacı kendilerine ayrılan yerde durur ve buradan konuşurlar. Varsa tarafların avukatları yanlarında durur. Daha açık bir anlatımla herkes oturduğu yerde, ayağa kalkarak konuşur. Sadece tanık, salonda oturmadığı için kürsüye gelerek konuşur.
Kim Ne Zaman Konuşur?
Mahkeme bir usule göre yürür. Hâkim size mutlaka söz verecektir. Söz sırası size gelmeden konuşmaya çalışmak, başkası konuşurken araya girerek konuşmaya çalışmak yanlıştır. Mutlaka ifade etmek istediğiniz bir husus varsa, hâkimden izin alarak söylemeniz gerekir. Konuşurken ayağa kalkmanız mahkemeye duyduğunuz saygıyı ifade eder.
Duruşma salonu hâkimin idaresi altındadır. Hâkim, salonda düzenin sağlanması için gerekli tedbirleri alabilir hatta salonun düzenini bozan kişiyi disiplin hapsi ile dahi cezalandırabilir. Salonda bulunduğunuz sırada, başta yargılanan kişiler olmak üzere herkes için çok önemli ve ciddi bir işin gerçekleşmekte olduğunu unutmayınız. Konuşmayınız, konuşmalar hakkında yorumda bulunmayınız, alkışlamak, yuhalamak gibi hareketlere kalkışmayınız. Salonda cep telefonunuzu kapalı tutunuz. İçeride fotoğraf ve video çekimi yapamayacağınızı unutmayınız.
- yargıtay temyiz dosya sorgulama (2584)
- yargıtay dosya sorgulama temyiz (1988)
- danıştay dosya sorgulama temyiz (894)
- boşanma davası dosya sorgulama (395)
- yargıtay temyiz sorgulama (394)
- temyizdeki dosya sorgulama (291)
- savcı sorgulama (187)
- temyiz davası sorgulama (166)
- boşanma dosyası sorgulama (166)
- mahkeme temyiz sorgulama (155)
2012/0257 sayılı yavuz sultan selim karakolunun tutanaklarıyla adliyeye gönderildigini banka matik kartımı banka matik dolandırıcılara kaptırdımlailgili herhangi bir bilgi alamadım tarafıma bilgiverilmesini saygılarımla arz ederim ollay tarihi 05/03/2012
abdullahtufan1955@hotmail,com
boşanma davası sonucu
Yazanları Takip Et Sonuç Çıkar Karşına
boşandımmı bennn
ankara temmiz mahkeme dosya sorgulama
17 ay 15 gün ceza aldım binici hırsızlıgı diye aracada binmedim 20 yıl önceden sabıkam var 4 cü yargı paketinden yararlanabilirmiyim
26 02 2014 tarihindeki mahkeme sonucu
2011 den beri mahkeme danıştay temyiz hep beklemekteyiz bu nedir allah aşkına bumudur hizmet insanların mağdur kaldığını düşünen yokmu 118 70 her yerde bu karşımıza çıkıyor ben davalı yada davacı deyilim fakat iki kurumun mağduruyum belediye halimizi zorda olsa anladı hakkımızda bi işlem yaptı milli emlak buna istinaden mahkeme açtı ve sonucunda kaybetti temyize gitti 3yıldır bekliyoruz önceden dosya sorgulamadan görüyorduk şimdi 118 70 şi çıkardılar yokmu sesimizi duyan nolur yardımcı olun
2014/802 boşanma dosyası ne durumda henüz mahkeme olmadı benim takip etmem gerekli acilen ne durumda öğrenebilirmiyim
işt
ne zama bi işt
dosya no 2015/290
kara no 2015/661 ne zama heme bi işt tm
Aynı mahkeme veya emsali, bir zaman ret kararı verirken,daha sonra,aynı şartlarda ,diğer mahkemenin kararını görmezden gelip,adalet duygusunu zedeliyor? Devlet bile,dula 250 TL.maaş bağlarken,650 TL.yetim maaşı alan ve 22 yıldır,nafaka yanında, karşı tarafa ödenen maddi ve Manevi tazminatları görmezden gelip,nafaka artışına gidiyor? Benim yaşamaya hakkım yok mu? Devlet bile, 20-25 yılda emekli ederken,benim emeklilikte olsun,zaten, düşük olan maaşımı bölme hakkı görüyor? Neden,22 yıl ne yaptın? diye,davacıya sormuyor? Şu anda,benden bile fazla gelire sahip olan davacı hırsızlık yapmış olmuyor mu? Adalet,bu hırsızlığa destek vermiş olmuyor mu? Bu konuda, ictihat oluşturup,mağdur insanları topluma kazandırmayı düşünüyor musunuz? Yoksulluk Nafakasında,yardım nafakasında,yıl süresi koymayı düşünmüyor musunuz? Salihli,aile Mahkemesini uyarmayı düşünüyor musunuz!! Dosyam,Yargıtayca onaylanmış olup,tek umudum, Yoksulluk ve yardım Nafakalarında süre belirlenmesi ve Yoksulluk Nafakasının süreye bağlı,iptali!! 2014-50 E. 2015/363 K. Dava, Yargıtayca onaylanmıştır! Yoksulluk ve Yardım nafakasında, yaş ve yıl süresi uygulanarak, Yoksulluk Nafakası 10-15 yıl ile sınırlanmalı ve daha sonra, tarafların geliri,(Emeklilikte ödemelerin durması ve emeklinin mağduriyetinin önlenmesi için) ,bu ön planda tutularak, okuyan çocuk için de,Yardım Nafakasının okul süresinin artı yarısı eklenerek sonlandırılması,Eğitimine devam edecekse,kendi çabasıyla okuması! (4 yıllık örenime,altı yıl süre) Yargının,intikam, ve aile façıalarına davetiye çıkarmaması açısından gerekli olup,değerlendirmeniz dileğiyle. Saygılar!!
İlk bölüm için ek yorum yapıldı.
Ek olarak; Cümle eksik kaldığından,Yoksulluk Nafakası 10-15 yılla sınırsınırlanmalı ve daha sonra,tarafların geliri araştırılarak,gerçekten gelire ihtiyacı olan tarafa,devlet tarafından Sosyal Yardım bağlanması, değerlendirilebilir.. .. Saygılar…
Bu kadar.
Nasıl onay istiyorsunuz? Sürekli yorum isteniyor.